home
wie zijn wij?
wat doen wij?
portfolio
contact
privacyverklaring

Cyberpoli


De Cyberpoli is ontwikkeld in opdracht van stichting Artsen voor Kinderen. De Cyberpoli is een internet polikliniek en virtuele ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. Hier kunnen ze medische informatie en relevante voorlichting vinden en vragen stellen aan hulpverleners. Aan de Cyberpoli zijn in totaal 64 medisch specialisten en ervaringsdeskundigen verbonden.

Op dit moment zijn er twaalf internetpoliklinieken actief: één voor kinderen en  jongeren met een Aangeboren hartafwijking (AHA), Astma, Coeliakie, Cystic Fibrosis, Diabetes, Hiv, IBD (chronische darmziekte), Jeugdreuma, Klinefelter Sikkelcelziekte, Syndroom van Down en Thalassemie.

Technische uitvoering

Biomedia heeft voor de Cyberpoli een platform ontwikkeld en vormgegeven met een aantal interactieve modules, zoals een forummodule, een chatmodule, een vragenlijstmodule en een geavanceerde gebruikersmodule.

Cyberpoli App

Biomedia heeft ook een Cyberpoli app voor telefoons en tablets ontwikkeld. Deze app is gratis verkrijgbaar voor iPhones en iPad's in de Apple Store en voor Android telefoons en tablets in de Google Play Store.

Medische animaties

Naast de technische knowhow heeft Biomedia ook de kennis en expertise in huis om ook medisch inhoudelijk een bijdrage te leveren aan de projecten van Artsen voor Kinderen. Dit komt met name tot uiting door de productie van medische animaties, die kinderen en ouders op een laagdrempelige en overzichtelijke wijze van informatie voorzien. Bijvoorbeeld over de oorzaak van de ziekte en de werking van medicijnen.

Terug naar vorige pagina

Cyberpoli