home
wie zijn wij?
wat doen wij?
portfolio
contact
privacyverklaring

Tussen school en thuis


Het verkeer in Amsterdam wordt steeds drukker en verkeersregels steeds ingewikkelder. Kinderen lopen risico’s in het verkeer. Om de verkeersveiligheid voor kinderen te vergroten zijn Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) en Stadsregio Amsterdam (SRA) het project Tussen School en Thuis (TS&T) gestart.

TS&T is een digitale verkeersmethode voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Met behulp van foto's en animaties van (lastige) verkeerspunten in de omgeving van hun eigen school leren kinderen situaties herkennen en meesteren ze de verkeersregels.

Technische uitvoering

In een inventarisatieles in groep 7 van de deelnemende school geven kinderen verkeersknelpunten aan op hun route van huis naar school. Biomedia heeft een programma ontwikkeld met behulp van Google Maps, waarin kinderen hun route van school naar huis kunnen tekenen, verkeersknelpunten kunnen aangeven en toelichten.

Na de inventarisatie worden deze punten verzameld en met een paar kinderen van de school gefotografeerd. Bij deze foto's worden verkeerslessen ontwikkeld. Alle fotolessen worden gepubliceerd op de website van TS&T. Al meer dan 160 scholen uit Amsterdam doen mee aan TS&T.

Biomedia  is sinds 2007 verantwoordelijk voor de technische realisatie van het gehele project. De interactieve verkeersmethode en animaties worden geprogrammeerd in Flash. Daarnaast verzorgt Biomedia fotografie van de verkeerspunten, de DTP-werkzaamheden voor de kopieerbladen met opdrachten in Indesign, de productie van het drukwerk en de hosting van het online lesmateriaal.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Margaret Traudes en Edicta onderwijsadvies. Zij ontwikkelen de verkeerslessen en zorgen voor het inventarisatie- en implementatietraject op de deelnemende scholen.

Terug naar vorige pagina

Tussen school en thuis