home
wie zijn wij?
wat doen wij?
portfolio
contact
privacyverklaring

Heb ik dat?


De "Heb ik dat?" serie is een initiatief van Stichting Artsen voor Kinderen. Deze Stichting werkt aan het verbeteren van de kwalitieit van leven van kinderen met een chronische ziekte of beperking.

De serie bestaat uit een aantal cd-rom producties die ieder over een chronische aandoening gaan. Elke cd-rom bevat zeer veel betrouwbare informatie over de aandoening. Een belangrijk onderscheid met andere informatiebronnen is dat er ook veel over het leven met een aandoening verteld wordt. In de vorm van thema's als 'dagelijks leven', 'seksualiteit', en 'sport'. Daarnaast bevatten de cd-roms interviews met kinderen en ouders die openhartig vertellen over hun ervaringen met een chronische ziekte.

De informatie op de cd-roms is met zeer veel zorg samengesteld door Stichting Artsen voor Kinderen en gecontroleerd door medisch specialisten.

Alle cd-roms zijn te verkrijgen op de website www.hebikdat.nu. Inmiddels zijn er cd-roms verschenen over de volgende aandoeningen:

Bij de publicatie van iedere cd-rom is er een bijbehorende 'Cyberpoli' opgezet waar kinderen en jongeren terecht kunnen met vragen. Deze vragen worden beantwoord door echte deskundigen op het gebied van de betreffende aandoening. Inmiddels zijn deze losse Cyberpoli's ondergebracht in één website. Kijk voor meer informatie in onze portfolio of op Cyberpoli.nl.

Technische realisatie

De technische uitwerking van de cd-roms is door Biomedia verzorgd; alle animaties, de navigatie en de spellen. Hiervoor is gebruik gemaakt van Flash en Actionscript.

Terug naar vorige pagina

Heb ik dat?