Tussen School en Thuis

Tussen School en Thuis

Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5

Tussen School en Thuis

Tussen School en Thuis

Het verkeer in Amsterdam wordt steeds drukker en verkeersregels steeds ingewikkelder. Het project Tussen School en Thuis is een digitale verkeersmethode voor het basisonderwijs. Met behulp van foto's en animaties van (lastige) verkeerspunten in de omgeving van hun eigen school leren kinderen situaties herkennen en meesteren ze de verkeersregels.

In een inventarisatieles van de deelnemende school geven kinderen verkeersknelpunten aan op hun route van huis naar school. Biomedia heeft een programma ontwikkeld met behulp van Google Maps, waarin kinderen hun route van school naar huis kunnen tekenen, verkeersknelpunten kunnen aangeven en toelichten. Na de inventarisatie worden deze punten verzameld en met een paar kinderen van de school gefotografeerd. Bij deze foto's worden verkeerslessen ontwikkeld.

Meer dan 250 scholen in Amsterdam, Amstelveen, Zaanstreek, Purmerend en Haarlemmermeer hebben al hun verkeerslessen op dit platform staan. Biomedia is sinds 2007 verantwoordelijk voor de technische realisatie van het gehele project. Zo zorgen wij voor de interactieve verkeersmethode en de animaties, de DTP-werkzaamheden voor de kopieerbladen en de hosting van het online lesmateriaal.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Verkeersplein Amsterdam. Zij ontwikkelen de verkeerslessen, verzorgen de fotografie en zorgen voor het inventarisatie- en implementatietraject op de deelnemende scholen.